Boden har vuxit fram som ett innovationscentrum, med spelutveckling som ett ledande spår. Allt fler IT-företag har sett fördelarna med att etablera sig i vår arktiska region – förnybar och pålitlig el, relativt låga energipriser och ett universitet som möjliggör rekrytering av arbetskraft med rätt kompetens – och spelindustrin har hängt med.

I Boden finns idag spelstudios och flera utbildningar för dig som vill satsa på denna kreativa näring: Changemaker Educations och Arctic Game Lab, men också Sunderby Folkhögskola utanför Luleå.

Och på tal om spel – som norra Europas snabbast växande spelkluster har Arctic Game Lab 72 företag kopplade till sig, och finansieras av bland andra kommunerna Boden, Luleå och Piteå. Här gror fröna till framtidens spelindustri, fylld med idéer och nya talanger. Ett expertteam hjälper företag att växa, erbjuder en länk till globala mötesplatser och utbildningar för dig som vill ta dig in i spelindustrin.

I Boden hittar du också Boden Business Park, Norrbottens största vardagsrum. Här kan du testa en idé, träffa intressanta människor och kanske framtida samarbetspartners, lär dig något nytt eller växla upp mot nya höjder.