I Boden lever vi #Närhetsliv

Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till -barnens aktiviteter, ditt jobb, skolor, kulturevenemang, attraktiva hustomter, shopping och naturnära upplevelser. 

Boendemöjligheter

Och på tal om attraktiva hustomter så finns många olika boendealternativ i Boden. Vi har länge jobbat strategisk med att planera och skapa nya, natursköna bostadsområden där vi kontinuerligt släpper nya attraktiva tomer för nybyggnation, många nära Luleälven.

Det finns också gamla hus med härlig känsla, äldre villor, bostadsrätter och hyresrätter.

Är du hästintresserad och alltid drömt om en hästgård? Boden är den hästnära kommunen där vi erbjuder unika hästtomter bara tio minuter från centrum och ännu närmare till ett helt unikt ekosystem med rid- och körvägar.

En levande landsbygd är viktigt för kommunen och här satsar vi på servicepunkter som finns både i Edefors- och Gunnarsbyområdet och snart även i Unbynområdet. Vad du än väljer så har du nära till allt du behöver.

Näringslivet

Boden har länet bästa företagsklimat och här finns ett brett och diversifierat näringsliv. Vill du flytta din verksamhet eller starta ett företag så hjälper vi dig. Kanske är det de kreativa co-working miljöerna på Boden Business Park i Sävast platsen där du lyfter ditt företag till nya höjder eller är det i din nybyggda fastighet på någon de lediga verksamhetstomterna?

Boden Business Park är en mötes- och möjlighetsplats för människor med starka idéer. Detär här som de kreativa och digitala näringarna växer fram och förutom företag så finns det utbildningar inom spel- och webbutveckling.

Vår nya basnäring, besöksnäringen, växer och blomstrar som aldrig förr i kommunen. Boden är en stark året-runt-destination och hit reser människor från hela världen för att besöka bland annat Treehotel, Arctic Bath, Aurora Safari Camp och Arctic Retreat.

Garnisonen är en del av vår historia och DNA men också en högst påtaglig bild av det moderna växande Boden. Här finns Norrbottens regemente, I 19 och Artilleriregementet, A9. Bägge två stora arbetsgivare och nu med växande kullar av värnpliktiga från hela Sverige.

Förskola/skola

Fyra nya förskolor ska byggas i kommunen. Björkdungen invigdes augusti 2019 och nästa på tur är Lunda förskola med åtta avdelningar i Sävast, där Boden just nu växer snabbast.

Totalt har utbildningsförvaltningen satsat cirka 250 miljoner på att bygga nya förskolor, den största riktade satsningen på kvalitativ utveckling för barn och unga i Bodens kommun.

I Bodens kommun finns både kommunala och fristående förskolor och grundskolor. Som förälder i Bodens kommun har man möjlighet att välja mellan barnomsorg (förskola och fritidshem) i kommunal eller i enskild regi.